KODIN SISUSTUS

UUDISTA OLOHUONEEN SISUSTUS

14.9.2017

Olohuoneen sisustusta voi helposti muuttaa pienillä asioilla. Lue nämä vinkit!

Vaihda huonekalujen järjestystä. Huonekalujen uusi järjestys tuo uuden tilan tuntua nopeasti. Joskus pohjaratkaisu on sellainen, että kalusteet voi sijoittaa vain yhdellä tavalla. Mieti kuitenkin olisiko sinulla mahdollisuus vaihtaa kalusteiden paikkaa ja toimisivatko ne paremmin toisin päin. Muutama nyrkkisääntö on, että näkymä avautuu huoneeseen astuessa ja toinen, että sohvat ovat ikkunoihin nähden niin, että sohvalla istuessa näkee ikkunasta ulos.

Tapetoi tai maalaa yksi tehosteseinä. Kun löydät kivan tapetin, voit suunnitella muun sisustuksen tapetin ympärille. Voit ottaa tapetista värin mattoon ja sisustustyynyihin. Tapetti myös määrää sisustuksen tyylisuunnan, onko se romanttinen, moderni vai skandinaavinen. Voit myös maalata seinän jollain näyttävällä tehostevärillä.

Hanki uusi sohvapöytä tai sivupöytä. Pienen huonekalun hankinta ei ole kovin suuri kustannuserä, mutta sillä saa ison muutoksen aikaan. Huonekaluja löytyy myös edullisesti käytettyinä kierrätyskeskuksesta tai Tori.fistä. Käytettyä huonekalua voi myös maalata ja tuunata.

Maalaa TV-taso ja sohvapöytä kalustemaalilla. Jos sinulla on esimerkiksi puunväriset kalusteet, voit maalata ne valkoisiksi kalustemaalilla. Maalaaminen on helppoa ja kivaa puuhaa. Ehjää pöytää ei kannata hioa ennen maalaamista, kunnon puhdistus riittää. Maali tekee huonekalusta ihan uuden näköisen ja valkoinen väri tuo huoneeseen avaruutta. Käytä Tikkurilan Helmi- tai Empire -kalustemaalia.

Osta uusi matto. Matto tuo paljon kodikkuutta huoneeseen ja sillä voi helposti vaihtaa huoneen ilmettä. Huomaa, että maton tulee olla tarpeeksi suuri. Talvella pitkäkarvainen ja pehmoinen matto on mukava jalkojen alla ja keväällä voi vaihtaa kevyemmän maton.

Vaihda sohvan koristetyynyt ja torkkupeitto. Käytä runsaasti tyynyjä. Tyynyt voivat olla eri kuosia, joita yhdistää sama värimaailma. Valitse myös tyynyihin sopiva pehmoinen torkkupeitto tai huopa, johon voit kylminä iltoina kääriytyä.

Hanki muutama uusi kynttilä tai koriste-esine. Syksyllä on kiva polttaa paljon kynttilöitä. Tee tarjottimelle kynttiläasetelma. Kynttilöissä voi olla samaa väriä kuin tapetissa ja sisustustyynyissä. Voit myös hankkia muita koriste-esineitä, kuten esimerkiksi maljakon ja laittaa siihen silkkihortensioita.

Vaihda taulu tai tee valokuva-asetelma. Taiteen ei aina tarvitse olla kallista. Voit tulostaa netistä kuvia omaan käyttöön ja tehdä niistä kuva-asetelman tai sitten voit teettää omia valokuviasi mustavalkoisina ja tehdä niistä valokuva-asetelman. Voit myös kehystää lapsesi tekemän piirustuksen tai tehdä lapsesi kanssa yhdessä vesiväriteoksen, jossa on sisustukseesi sopivia värejä.

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: Kuvapankki