MÖKKI

TUNNELMALLISET HIIHTOMÖKIT

9.11.2017

Laskettelu- ja hiihtokausi on alkamassa ja monet viettävät joulu- ja hiihtoloman laskettelukeskuksissa. Hiihtomökit ovat sisustukseltaan ja tunnelmaltaan aivan erilaisia kuin kesämökit ja ne ovat yleensä rakennettu hirrestä. Hiihtomökkien varustelutaso on myös kesämökkejä parempi. Monet hiihtomökit tarjoavat luksuspuitteet loman viettoon. Luksushiihtomökit tarjoavat kaikki mukavuudet saunasta porealtaisiin. Hiihtomökin sisustuksessa yhdistyvät uusi ja vanha sekä ripaus Lapin mystiikkaa.

Mökin voi hankkia omaksi tai vuokrata. Tarjolla on paljon eri hintaluokan mökkejä. Hiihtomökkien sisustuksessa käytetään paljon maanläheisiä värejä ja puupintaa on paljon esillä. Yleensä myös maisemat ovat hyvät ja suuret ikkunat tuovat valoa mökkiin. Sisustuksessa on myös piirteitä alppimajojen tunnelmasta. Tulisijat ja takat tuovat lämpöä ja tunnelmaa mökkiin. Tunnelmanluojan ja lämmönlähteen lisäksi tulisijat voivat toimia upeina katseenvangitsijoina ja sisustuselementteinä täydentäen mökin sisustustyyliä.

Mökkitupa on parhaimmillaan tunnelmallinen oleskelutila, jossa aika pysähtyy. Hiihtomökillä halutaan useimmiten viettää aikaa rennosti perheen kesken tai ystävien kanssa, joten mökin sisustuksessa on tärkeää ottaa huomioon rentoutumispaikat sisällä ja ulkona, ruoanlaittomahdollisuudet ja yöpymispaikat mökkivieraita varten.

Tunnelmallinen hirrestä rakennettu hiihtomökki on viihtyisä vapaa-ajan asuinympäristö. Ympärivuotiseen käyttöön suunniteltu hirsimökki on kuin toinen koti lähellä luontoa ja vuodenaikojen vaihtelua. Hirsimökit sekä hirsihuvilat ovat käytännöllisiä vapaa-ajan koteja myös talviaikaan, sillä modernit hirsirakenneratkaisut takaavat asumisen laadun sekä energiatehokkuuden myös pakkaskeleillä. Myös hirsimökin yhteyteen usein kuuluva hirsisauna luo osaltaan ainutlaatuista tunnelmaa, ja tuo oman lisänsä tähän vapaa-ajan asumismuotoon.

Hirsi on ekologinen rakennusmateriaali, jonka hiilijalanjälki on pieni. Hirsi hengittää ja tasaa huoneilman kosteutta, varaa lämpöä ja luovuttaa sitä tasaisesti. Materiaalina veistetty puu on pehmeä ja pinnaltaan muuttuva ja jokainen hirsi on erilainen kuten jokainen mökkikin.

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: Kuvapankki


LUE MYÖS NÄMÄ:

Raikasta mökin sisustus

Tee kaunis kattaus - lue vinkit