TEE ITSE

TEE ITSE KYNTTILÖITÄ SYKSYN PIMENEVIIN ILTOIHIN

4.9.2017

Kynttilöiden tekeminen on helppoa ja hauskaa puuhaa. Anna kaunis itse tehty kynttilä lahjaksi tai käytä omassa kodissasi sisustuselementtinä. Askarteluliikkeissä myydään kynttilämassan ja sydänlankojen lisäksi värejä, joilla massaa voi värjätä. Koristeena voi käyttää pitsiä, juuttinarua ja korukiviä.

Kynttilöiden tekoon tarvitset:
1. Tyhjiä lasipurkkeja (Texmex-purkit ovat kooltaan parhaita) tai kahvikuppeja
2. Steariinia tai parafiiniä (voit myös sulattaa vanhoja kynttilän jämiä)
3. Sydänlankaa
4. Vanhan kattilan (jolla et enää kokkaa ruokaa)
5. Apuvälineitä kuten teippiä, tikkuja, pinsetit
6. Koristeluun serviettejä, pitsiä, juuttinarua, strasseja yms.

Tee näin:
1. Aseta sydänlanka valmiiksi lasipurkkiin tikun ja teipin avulla. Teippi kiinni pohjaan ja solmu tikun ympärille. Grillivarrastikut sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.
2. Sulata kattilassa steariini, parafiini tai vanhat kynttilän jämät. Paras lopputulos saadaan steariinin ja parafiinin yhdistelmällä. Steariini on parempi vaihtoehto kuin pelkkä parafiini. Kun massa on sulanut voit poimia pinseteillä vanhat sydänlangat ja roskat pois. Joissain ohjeissa neuvotaan sulattamaan massa vesihauteessa, mutta massa sulaa nopeammin suoraan kattilassa. Liian kuumalla levyä ei kuitenkaan kannata pitää.
3. Kaada sulanut juokseva kynttilämassa lasipurkkeihin ja katso, että sydänlangat ovat keskellä purkkia. Tässä vaiheessa voit vielä liikutella lankoja.
4. Odota massan kovettumista yön yli. Seuraavana päivänä, sulata lisää massaa ja täytä kynttilän pinnalla oleva kuoppa. Sydänlanka imee steariinia, joten kynttilän keskelle tulee kuoppa.
5. Koristele kynttilät haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi liimata kuvia Decoupage-lakalla sekä laittaa ympärille pitsiä ja juuttinarua.

Teksti ja kuvat: Sisustusmessut.com