TEE ITSE

TEE KAUNIS KATTAUS - LUE VINKIT

2.11.2017

Syksy on pimeää ja tunnelmallista aikaa ja silloin on kiva järjestää juhlia ja illanistujaisia. On mukavaa panostaa tarjoilujen lisäksi myös kattaukseen ja koristeluun. Syksyisen kattauksen saakin loihdittua helposti kauniilla astioilla, lautasliinoilla, koristeilla ja kynttilöillä. Pöytäliinalla saa myös väriä, mutta sitä ei välttämättä tarvitse. Myös kaitaliinoilla saa juhlavaa ilmettä kattaukseen. Kaitaliinat voi tehdä pellavasta tai leikata koristeellisesta tapetista, joka on jäänyt yli remontista.

Yksiväristen astioiden kanssa sopivat värikkäät lautasliinat ja kynttilät sekä erilaiset koristeet. Astiastoa voi täydentää käytetyillä värikkäillä vanhoilla astioilla. Kaikkien astioiden ei tarvitse olla samaa sarjaa, vaan yhtenäinen koristelu ja värit luovat yhtenäisen kokonaisuuden. Kattauksen teemavärinä voi käyttää syksyn ja luonnon värejä. Toisaalta myös tyylikäs sinivalkoinen kattaus toimii aina.

Astioiden ja lautasliinojen lisäksi juhlapöytää voi koristella erilaisilla luonnonmateriaaleilla kuten kävyillä, lehdillä, oksilla ja varvuilla. Koristeena voi käyttää myös erilaisia nauhoja, joilla voit esimerkiksi sitoa lautasliinat rullaksi. Kynttilät ovat ihan ehdoton osa kattausta, jolta haetaan tunnelmaa ja varsinkin näin syksyisin kynttilät luovat vielä kaunista valoa iltojen hämärtyessä. Kultaiset kynttilänjalat toimivat myös kauniina sisustuselementtinä pitäen yleisilmeen selkeänä ja klassisen kauniina. Kynttilöitä voi myös laittaa lasipurkkeihin.

Voit myös keksiä jonkin teeman, jonka ympärille teet kattauksen. Esimerkiksi itämainen tai marokkolainen teema on kiva toteuttaa. Suomen juhlavuoden kunniaksi voit toteuttaa Suomi 100-vuotta teeman sinivalkoisilla väreillä ja mausteeksi voit laittaa kultaa tai hopeaa sekä koristejalokiviä.

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: Kuvapankki