TEE ITSE

TEE ITSE HALLOWEEN KORISTEITA

11.10.2017

Tee itse kurpitsalyhty ja muita Halloween -koristeita. Kurpitsoja löytyy isoimmista ruokakaupoista eri värisinä. Oranssi kurpitsa on perinteinen Halloween-kurpitsa, mutta voit käyttää muunkin värisiä kurpitsoja. Kurpitsan kaivertaminen voi olla haastavaa, mutta näillä ohjeilla onnistut varmasti. Ennen kaivertamista ota kurpitsa sisälle lämpiämään ja valitse hyvät ja terävät veitset leikkaamiseen.

Leikkaa kurpitsan yläosaan kannan ympärille viilto, joka kulkee koko kannan ympäri. Veitsen viiltoa voi syventää pikkuhiljaa kiertäen viiltoa ympäri kurpitsaa. Kun viilto ulottuu kurpitsan kuoren läpi, avaa kansi varovasti. Poista lusikalla kurpitsan sisältä siemenet ja hedelmäliha. Niistä voit tehdä terveellisiä herkkuja kuten esimerkiksi paahdettuja kurpitsan siemeniä ja kurpitsapiirakkaa.

Suunnittele haluamasi malli etukäteen. Luonnostele vesiliukoisella tussilla kurpitsan pinnalle silmät ja suuaukko ja kaiverra ne esiin viivoja pitkin terävällä veitsellä. Laita koverretun kurpitsan sisään tuikku tai led-kynttilä ja aseta lyhty ulos portaille tai parvekkeelle tunnelmanluojaksi. Kurpitsa ei säily kauaa leikattuna, joten sen tekeminen kannattaa ajoittaa lähelle juhlaa. Kurpitsalyhty säilyy viileässä, mutta ei kestä pakkasia ja nahistuu helposti.

Tee myös muita Halloween koristeita. Haamukoristeita voit tehdä valkoisesta lakanakankaasta ja askartelupalloista. Piirrä mustalla tussilla silmät ja suu. Kiinnitä valkoisella narulla. Lisäksi voit leikata mustasta kartongista lepakon figuureita ja tehdä niistä koristeet seinälle. Valkoisesta kartongista voit askarrella pääkalloja ja kiinnittää ne grillivartaan päähän. Voit laittaa ne ulos maahan tai jos teet pienempiä, niin niitä voi käyttää cocktail-tikkuina.

Voit myös tehdä lasipurkkeihin lyhtyjä. Liimaa purkin pinnalle silkkipaperista leikattuja kuvioita esim. lepakoita ja noitia. Voit myös koristella purkit syksyisillä lehdillä. Kuvien ja lehtien kiinnittämiseen voit käyttää Decoupage-lakkaa. Voit myös tehdä purkkeihin erilaisia asetelmia, jossa käytät materiaalina kiviä, käpyjä, sammalia, oksia, marjoja ja muovisia hämähäkkejä ja luurankoja ym.

Tee myös Halloween leivonnaisia. Koristele keksit pääkalloiksi ja tee muffinsseihin sokerimassasta hämähäkin seitit. Lisää halloween reseptejä löytyy täältä.

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: Pixabay