KODIN SISUSTUS

SISUSTA HOUKUTTELEVA ETEINEN

19.102017

Parhaimmillaan eteinen on toimiva ja kauniisti sisustettu tila, johon saat kengät, vaatteet ja tavarat järjestykseen. Eteisen sisustamisessa kannattaa hyödyntää myös kaikki seinät. Eteinen on haastava sisustaa ja se on myös yksi kodin käytetyimmistä huoneista. Usein eteinen on pieni, mutta hyvällä suunnittelulla siitä saadaan toimiva. Eteinen on myös tila, joka antaa vieraille kodin ensivaikutelman sisään tultaessa.

Eteisen yleisilme pysyy raikkaana, kun vaatteita on esillä vain vähän. Päällysvaatteet voidaan säilyttää kaapeissa ja kevyemmät vaatteet ja asusteet lipastossa. Pystynaulakko on hyvä lisäapu vaatesäilytykseen ja toimii erityisesti vierasvarana. Kaunis naulakko on näyttävä tyhjänäkin. Hattuhyllyn ja naulakon alle on hyvä sijoittaa säilytyspenkki, joka toimii myös istuimena. Siinä on helppoa pukea kenkiä jalkaan ja nostaa laukku penkille kotiin tultaessa.

Säilytyspenkkiin mahtuu kenkiä, harrastusvälineitä ja sateenvarjoja ym. Jos kenkiä on paljon voi vanhasta kirjahyllystä tuunata kengille kivan säilytyskalusteen. Iso lipasto on todella kätevä. Varaa jokaiselle perheenjäsenelle oma laatikko. Vanhankin lipaston voi maalata ja vaihtaa nupit. Jos perheessä on lapsia, heille voidaan kiinnittää omat ripustuskoukut ja hyllyt vähän matalammalle. Säilytyskalusteiden lisäksi eteiseen tarvitaan kokovartalopeili sekä pieni taso avaimille ja postille. Peilistä voi muokata katseenvangitsijan maalaamalla näyttävät kehykset. Jaloilla seisova irtopeili taas antaa ilmettä tilavaan eteiseen.

Älä yritä mahduttaa eteiseen kaikkea. Vie kausivaatteet kellariin tai vintille. Karsi pari kertaa vuodessa käyttämättömät ja pienet vaatteet kierrätykseen. Varaa pikkutavaroille oma kori. Kokeile rohkeasti näyttäviä tapettikuoseja ja maalipintoja. Eteinen on juuri sopiva paikka pienille rohkeille kokeiluille. Maalaa kaikki kalusteet samalla värillä, jolloin ei haittaa, vaikka ne olisivat eriparisia. Somista sisääntulo myös oven ulkopuolelta esim. kranssilla, matolla ja lyhdyillä.

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: Kuvapankki