RAKENNA JA REMONTOI

REMONTILLA RAHOIKSI - UPEITA ASUNTOJA TV:SSÄ

21.9.2017

Australialainen TV-formaatti The Block on ollut maassaan jättimenestys. Yhdeksäs tuotantokausi, joka on kuvattu vuonna 2014, näytettiin kesällä Suomen TV:ssä. Ohjelmassa viisi paria saavat remontoitavaksi asunnot, jotka huutokaupataan ja eniten voittoa saava pari voittaa. Tällä tuotantokaudella remontoitiin Melbournessa vanhasta lasisesta toimistorakennuksesta miljoona-asuntoja. Huutokaupassa asunnoille asetetaan pohjahinta, jonka ylimenevän osuuden parit saavat itselleen. Lisäksi voittajapari saa vielä 100 000 dollarin palkinnon.

Kilpailuun osallistuvat remontoijat ovat ihan tavallisia ihmisiä, jotka suunnittelevat ja toteuttavat koko asunnon sisustuksen ja remontin. Heillä on käytettävissään viikoittain jokaista huonetta kohden remonttirahaa. Joka viikko remontoidaan yksi huone ja kilpailun tuomarit arvostelevat ja pisteyttävät huoneen. Voittajapari saa rahapalkinnon, jonka voi käyttää tulevien huoneiden remontointiin.

Kilpailijoilla on mahdollisuus käyttää remonttimiehiä, mikäli budjetti sen sallii. Parit tekevät myös paljon itse, kuten maalaavat, kantavat tavaroita ja siivoavat. Heillä menee myös paljon aikaa kaupoissa kiertelyyn, kun he valitsevat asuntoihin sopivia pintamateriaaleja, huonekaluja ja sisustusesineitä. Viimeksi Suomessa nähdyllä tuotantokaudella saatiin aikaan todella upeita huoneita. Kaikista eniten sykähdyttivät upeat keittiöt ja kylpyhuoneet sekä mahtavat terassit, joissa oli käytetty paljon viherkasveja.

Tällä tuotantokaudella Australian asuntomarkkinat eivät olleet kovin suotuisat kilpailijoille. Myyntijärjestys arvotaan ja halutuin paikka on aina ollut viimeisenä. Tällä kertaa kaksi ensimmäistä asuntoa tuottivat voittoa yli 300 000 Australian dollaria ja loput kolme asuntoa vain 10 000 -30 000 dollaria. Kilpailijat olivat todella harmissaan siitä, että kolmen kuukauden kova urakka jäi rahallisesti niin vaatimattomaksi. Kilpailijoista tulee kuitenkin maassaan julkkiksia ja useimmat heistä ovat perustaneet sisustusalan yrityksen, kuten suunnittelutoimiston tai oman sisustustuotebrändin.

Tällä tuotantokaudella kilpailun voittivat Vossin veljekset Shannon ja Simon. Shannon on sisustusalan opiskelija ja Simon putkimies. Veljespari päihitti kilpailussa naismiesparit asuntojen sisustuksen tyylikkyydellä. He käyttivät paljon asunnoissaan materiaalina puuta. Yllä kuvissa veljesten suunnittelemat terassi ja makuuhuone.

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: The Block