MÖKKI

RAIKASTA MÖKIN SISUSTUS

27.9.2017

Monessa suomalaisessa kesämökissä on hirsiseinät tai puupaneelit, jotka ovat tummuneet ja kellastuneet ajan myötä ja mökin yleisilme on tumma ja pimeä. Näillä vinkeillä saat uutta raikasta ilmettä mökin sisustukseen!

Maalaa seinät ja katto. Hirsiseinät voi kuultomaalata valkoisella petsillä, jolloin puunsyyt jäävät vielä näkyviin, mutta ilmeestä tulee valoisampi ja raikkaampi. Myös puupaneeliseinät ja katto raikastuvat valkoisella öljymaalilla. Maalaaminen on helppoa ja mukavaa puuhaa. Maaleja ostaessa kannattaa kysyä ammattilaiselta oikea tuote oikealle pinnalle, jotta lopputuloksesta tulee hyvä.

Tapetoi tehosteseinä. Mikäli mahdollista, tapetoi yksi tehosteseinä. Valitse vaaleansävyinen tapetti, joka raikastaa tilaa. Perinteiseen mökkiin sopii vaaleasävyinen pienikuvioinen kukkatapetti ja modernimpaan mökkiin raita- tai lankkutapetti. Jos tila on pieni, kannattaa tapetti laittaa vaakasuoraan, jotta se tuo lisää tilan tuntua. Voit ottaa tapetista värimaailmaa verhoihin, pöytäliinaan ja sisustustyynyihin.

Maalaa huonekalut. Vanhasta pirttipöytäryhmästä saa kuin uuden maalaamalla sen valkoiseksi tai harmaaksi. Vaalea väri tuo mökkiin uutta ilmettä ja raikkautta. Myös puusohvat, sängyt ja puulaatikot ja -arkut voi maalata. Käytä Helmi tai Empire -kalustemaaleja.

Vaihda tekstiilit. Vaihda uudet verhot ja pöytäliina. Valitse tekstiileihin vaaleita sävyjä, pienet kukkakuviot tai ruutukuviot sopivat perinteiseen mökkiin. Hanki muutama uusi koristetyyny ja torkkupeitto ja petaa sänkyyn uudet raikkaan väriset lakanat. Pastellisävyt toimivat hyvin vaaleassa kokonaisuudessa. Voit myös vaihtaa matot. Perinteiset puuvillaiset räsymatot sopivat hyvin mökkiin ja niitä saa nykyään kaiken värisinä. Myös juuttimatto antaa tilaan uutta raikkautta ja se sopii hyvin myös katetulle terassille.

Karsi ylimääräiset tavarat. Jo tavaroiden karsiminen tekee tilasta avaramman. Poista seiniltä vanhat taulut, ryijyt ja muut koriste-esineet. Laita avohyllyille ja lipastojen päälle esille vain kauneimmat astiat ja esineet. Myös ylimääräiset ja turhat huonekalut kannattaa laittaa kierrätykseen. Monesti mökeissä on säilytystilan puute, joten mieti mitä tavaroita voisit säilyttää ulkovarastossa.

Koristele luonnonkukilla. Viimeistele sisustus keräämällä luonnonkukkia isoihin lasipurkkeihin. Myös vanhat Arabian kannut toimivat hyvin maljakkoina. Laita kukkia terassille, keittiön pöydälle ja mökin tupaan.

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: Hemnet.se ja kuvapankki


LUE MYÖS NÄMÄ:

Tunnelmalliset hiihtomökit

Uudista olohuoneen sisustus