RAKENNA JA REMONTOI

MAALAA PORTAAT VALKOISEKSI

4.9.2017

Monessa suomalaisessa kodissa on mäntyportaat, joiden väri on tummunut ajan mittaan kellertäväksi. Uutta ja raikasta ilmettä saa helposti aikaiseksi maalaamalla portaat valkoiseksi. Portaita maalatessa kannattaa maalata vain joka toinen porras kerrallaan. Näin portaita voidaan käyttää koko ajan ja maalaustyökin helpottuu. Portaat kannattaa maalata Betolux- lattiamaalilla ja kaiteet Helmi- kalustemaalilla.

Portaiden maalaus vaikuttaa koko asunnon yleisilmeeseen ja väritykseen sillä useimmissa asunnoissa portaat ovat varsin keskeinen elementti. Tästä syystä portaiden maalaus kannattaakin tehdä kunnolla, eikä missään työvaiheessa kannata fuskata, sillä portaiden maalauksen aikana tehty hutilointi on helposti nähtävillä. Etenkin asunnoissa joissa portaat ovat aktiivisessa käytössä, esimerkiksi makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa. Portaiden maalaus tulee suunnitella huolellisesti, jottei maalauksesta aiheudu kohtuutonta haittaa asunnon käytölle. Heti alussa on hyvä huomioida ettei portaiden maalaaminen käy aivan kädenkäänteessä, joten työhön on syytä varata riittävästi aikaa.

Tee näin:

1. Pese portaat
2. Hio hienolla hiekkapaperilla ja imuroi hiomapöly pois.
3. Jos on koloja tai syviä naarmuja, täytä ne puukitillä ja hio
4. Maalaa pohjamaalilla
5. Maalaa portaat Betolux - tai Betolux Akva lattiamaalilla
6. Maalaa kaiteet Helmi-kalustemaalilla.

Voit myös samalla uudistaa koko portaikon, tapetoimalla porraskäytävän seinät. Seinälle voi myös laittaa taulu- tai valokuvakokoelman. Lisäksi askelmiin voi tehdä numeroita tai jos on umpinaiset askelmat, voi ne koristella tapetilla. Valkoiset portaat itsessään ovat jo kaunis sisustuselementti ja tuovat avaruutta kotiin.

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: Sisustusmessut ja Pixabay