JOULU

JOULUKUUSI - AITO VAI TEKOKUUSI?

4.12.2017

Toiset tykkäävät aidosta joulukuusesta, jonka ihana tuoksu valtaa koko kodin ja toiset taas helposta ja kauniista tekokuusesta. Kumman sinä valitset? House Beautiful-lehti on listannut seitsemän syytä miksi pitäisi valita tekokuusi.

Tiedät mitä saat

Muovikuusi on muodoltaan täydellinen. Sen oksat eivät kasva epäsymmetrisesti eikä se kaadu siksi, että toisella puolella on enemmän oksia kuin toisella. Sen keskellä ei myöskään ole epämääräisiä oksattomia kohtia. Sen asettaminen jalkaan ei vaadi sahaa ja vaivalloista tasapainottamistyötä.

Se sopii aikatauluihisi

Et joudu etsimään joulukuusta ruuhkaisissa puutarhamyymälöissä etkä pohtimaan, kuinka kuljettaisit sen kotiin. Kuusen voi koristella nyt tai jouluaattona, mutta se pysyy aina samanlaisena. 

Helppo ylläpito

Sitä ei tarvitse kastella eikä sen karisemista tarvitse pelätä. Voit pitää kuusen useamman viikon, eikä ole kiirettä viedä sitä pois heti joulun jälkeen.

Arvovalinta

Onko siinä oikeasti järkeä, että joulukuusi kasvatetaan vain muutaman päivän juhlaa varten? Se kasvatetaan tiettyyn mittaan, leikataan, kärrätään kotiin ja sitten se hylätään parin viikon jälkeen. Kuusiparat eivät edes saa kasvaa vapaina metsässä vaan ne kasvatetaan niitä varta vasten luoduilla kuusifarmeilla. 

Se tulee ajan kuluessa edullisemmaksi

Aidot joulukuuset torilla maksavat monta kymppiä. Tekokuusetkaan eivät ole halpoja mutta ne kestävät vuodesta toiseen. Siksi tekokuuset tulevat pidemmän päälle edullisemmiksi.

Sen ei tarvitse olla vihreä

Jos nyt sattuu pitämään esimerkiksi valkoisesta tai pinkistä joulukuusesta, se on helppo toteuttaa tekokuusen avulla. Ostaa vain sen värisen kuusen kuin itse haluaa. Aidot ovat aina vihreitä.

Tuoksun voi luoda muutenkin

Aitoa kuusta on turha hankkia tuoksun vuoksi. Kuusenneulasten tuoksua kun saa luotua kotiin vaikkapa kuuselle tuoksuvien kynttilöiden avulla tai keräämällä muutaman kuusen oksan ja laittamalla ne maljakkoon.

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: Kuvapankki

LUE MYÖS NÄMÄ:

Luo joulun tunnelmaa kotiin - ideoita joulukoristeluun

Tee itse kynttilöitä syksyn pimeneviin iltoihin