JOULU

LUO JOULUN TUNNELMAA KOTIIN - IDEOITA JOULUKORISTELUUN

23.11.2017

Into kodin sisustamiseen jouluiseksi alkaa usein jo marraskuussa. Tekisi mieli vaihtaa verhot ja koristetyynyt punasävyisiksi ja kaivaa tunnelmalliset jouluvalot ja kynttilät esiin. Joulukoristeet voi hyvällä omalla tunnolla kaivaa kaapista jo hyvissä ajoin ennen joulua. Kodin koristelu joulua varten on tärkeää joulun tunnelman luomiseksi. Kuusen hakeminen metsän tai varaston kätköistä seisomaan kauniisti koristeltuna huoneen nurkkaan, kynttilöiden asettelu ikkunoille ja pöydille, ovikranssin ripustaminen ulko-oveen, joulukukkien ostaminen ja muiden jouluisten tavaroiden esille ottaminen saa aikaan jouluisen mielen. 

Joulukoristeet virittävät joulun tunnelmaan ja niiden laittamiseen kannattaa panostaa. Joulu on siitäkin ihana juhla, että sitä ei tarvitse varustella joka vuosi uudestaan. Koristeluun voi tuoda muutamalla uudella pallolla aimo annoksen uuden tuntua. Pari uutta kuusen koristetta, kynttilää, lyhtyä ja sinkkivati punaisille omenoille, siinä se.

Perinteinen, harmaata, valkoista ja punaista yhdistelevä tyyli on ikuinen ja siksi ajankohtainen. Yhdistä pellavaa, puuvillaa, puuta ja luonnon koristeita. Kävyt ja havut tuovat aitouden tunnetta. Kaunista ja ajatonta. Kimallusta ja tuikkujen säihkettä. Myös lumenvalkoinen kattaus ja köyhän miehen hopea ovat lyömätön pari.

Jouluvaloilla voi luoda helposti erilaisia tiloja ja tunnelmia. Pitkiä jouluvaloketjuja voi asetella erilaisiksi kuvioiksi niin sisätiloihin kuin uloskin. Tavallisimmin jouluvalot on asetettu ikkunaan. Jouluvaloista jokainen voi valita mieluisensa. Marketeissa ja toreilla myydään tänäkin jouluna ainakin sinisiä, punaisia, valkoisia, vihreitä, violetteja ja keltaisia lamppuja sisältäviä jouluvaloketjuja. Kirkkaat kausivalot voi laittaa jo alkusyksystä kun illat alkavat pimenemään.

Kynttilät ovat kauniita ja rauhoittavia. Elävä tulenliekki valaisee pehmeästi minkä tahansa tilan. Jouluna poltettavia kynttilöitä löytyy monenlaisia, eri kokoisia ja -värisiä. Pienet tuikkukynttilät ovat turvallisia ja ne sopivat hyvin poltettaviksi erilaisten lyhtyjen sisällä. Pöytäkynttilät ovat kestäviä ja niiden liekki valaisee vakaasti isomman alueen. Pitkät antiikki- tai kruunukynttilät ovat juhlalliset ja ne sopivat erittäin hyvin esimerkiksi joulupöydän kattaukseen.

Joulukuusi on tapana tuoda sisälle joulutaloon jouluaattoaamuna tai sitä edeltävänä päivänä ja viedä pois vasta loppiaisena (kuudes tammikuuta). Kuusen vihreät oksat koristellaan omien mieltymysten mukaan. Tärkeimpiä koristeita kuusessa ovat kuitenkin kynttilät ja latvatähti. Myös erilaiset hopeat koristenauhat ovat näyttäviä ja tuovat juhlan tunnelmaa.

Joulukattaukseen on myös syytä panostaa. Voit käyttää kynttilöitä ja kuusenhavuja koristeena luomaan tunnelmaa. Myös muut joulukoristeet voi laittaa osaksi kattausta. Servietit tulee myös valita joulukattaukseen sopivaksi. Näillä vinkeillä ja ideoilla joulu saa jo tulla. Ihanaa joulun odotusta!

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: Kuvapankki ja Pinterest


LUE MYÖS NÄMÄ:

Tee kaunis kattaus - lue vinkit

Tunnelmalliset hiihtomökit