PIHA JA PARVEKE

ISTUTA VÄRILOISTOA SYKSYYN -

TEE NÄYTTÄVIÄ ASETELMIA RUUKKUIHIN

5.10.2017

Istuta syyskasveja ruukkuihin ja tee niistä näyttäviä kokonaisuuksia. Laita ruukut ryhmiksi lyhtyjen ja muiden koriste-esineiden vierelle. Ruukkuihin sopivia kasveja ovat callunat, asterit, dahliat, ericat, marjakanervat, koristekaalit, muratit, pallokrysanteemit, ja hopealangat ja -lehdet (koristeeksi). Suojaiseen paikkaan verannalle sopivat krysanteemit, syklaamit ja tulilatvat. Saat näyttävän kokonaisuuden, kun yhdistät erivärisiä ja kasvutavaltaan erilaisia kasveja. Istuta köynnöskasvit reunalle, matalat ja keskikokoiset niiden viereen ja korkeat keskelle. Ruukkujen sijaan voit tehdä asetelmia myös koreihin ja vateihin.

Syksy on myös hyvä ajankohta puutarhan perenna, pensas- ja puuistutusten tekemiseen. Maa on valmiiksi kostea, joten kasvit juurtuvat hyvin ennen talvea. Käytä syysistutuksissa astiataimia, koska niissä on juuripaakku mukana, joka varmistaa hyvän kasvuun lähdön. Voit myös siirtää olemassa olevien kasvien kasvupaikkaa syksyllä, kun ne ovat pudottaneet lehtensä. Syksyllä siirretty kasvi hyötyy keväällä maan kosteudesta ja juurtuu hyvin uudelle kasvupaikalleen.

Syksyllä on myös hyvä aika valmistella pihaa kevättä varten. Istuta krookuksia, helmililjoja, idän sinililjoja ja lumikelloja. Voit myös koota sipuleista istutuksia omiin ruukkuihin odottamaan kevättä. Nosta ruukut suojaisaan paikkaan. Älä kastele niitä istutusten jälkeen, sillä ne saavat tarvittavan kosteuden lumien sulamisesta.

Teksti: Sisustusmessut.com | Kuvat: Kuvapankki